Annies eerste blog!

Hallo,

Ik denk dat velen volgende situatie zullen herkennen: je komt juist van de kapper en je wilt een douche nemen, maar je haar mag niet nat worden. Of je hebt juist een zalig bad genomen en moet de haarconditioner nog even laten nawerken maar je wilt je kleren niet natmaken terwijl je wacht.

Die plastieke douchekapjes zijn een ramp voor je haarmodel en de handdoek die je om je hoofd wikkelde blijft maar loskomen.
Op internet zag ik een handdoek-kap passeren die je met een knoop kon vastzetten zodat hij niet steeds loskwam, waarop ik besloot dit na te maken. Hier is hoe ik dit heb gedaan:

Wat heb je nodig?

  • Een stuk badstof dubbel genomen van 72 cm op 28 cm
  • Een knoopvan ongeveer 2 cm doorsnee
  • Eenfijn lintje van 10 cm

 

Rond één hoek een beetje af. 10 cm lager dan deze hoek trek je een lijn naar 2cm onder de tegenovergestelde hoek. Naai dit nu met je overlockmachine dicht, maar laat de langste zijde open. Beschik je niet over een overlock? Je kan dit ook doen met een gewone naaimachine, maar let wel op want badstof pluist enorm uit aan de rand.

 

Daarna bestik je de rechte kant met de coverlock en stik het fijne lintje onderaan mee zodat deze als een lusje vastzit. Heb je geen coverlock? Overnaai eerst de lange zijde met de naaimachine, vouw de rand 1,5cm naar binnen en stik deze zoom dan vast. Vergeet ook hier niet onderaan je lintje mee te naaien.

Nu nog enkel de knoop bevestigen en klaar!