Pinterest: uw medicijn tegen de creativiteits-block

Laatst had ik weer last van een creativiteits-block. Voor velen wel herkenbaar waarschijnlijk: je hebt een leuk stofje liggen, of je hebt een vaag idee in je hoofd van iets dat je wil maken, maar… verder geraak je niet. Persoonlijk is dat een van mijn grootste frustraties.

Dus: daar stond ik dan! Ik had een pracht van een stofje gevonden bij mijn lenteschoonmaak, maar geen flauw idee wat ik er mee zou maken.

Het allereerste dat ik deed was al mijn naaiboeken overlopen. Ja, er zaten wel leuke ideetjes tussen, maar niets dat mij echt enthousiast maakte. Maar: ik had nu wel een vaag idee van welke richting ik zou kunnen uitgaan met het stofje: ofwel een handtas ofwel een portefeuille.

Om meer inspiratie te vinden ging ik op zoek op internet, en belandde op Pinterest. En mensen, geloof me: Pinterest is een hemel die opengaat voor mensen met een creativiteits-block! Je vindt er werkelijk alles! Eerst ben ik beginnen zoeken op de trefwoorden ‘handtassen’/’bag’/’purse’/… en had ik al ontelbaar veel ideetjes opgedaan. En dan begon ik nog te zoeken naar ideetjes voor portefeuilles.

Ik kreeg zoveel inspiratie dat ik mijn stofje ondertussen alweer vergeten was en het nu dus ligt te wachten op de volgende lenteschoonmaak.

Zelf een creativiteits-block of wil je gewoon nog meer ideetjes opdoen? Volg onze Pinterest-account op http://www.pinterest.com/puypenaai/. Of heb je zelf leuke ideetjes of eigen creaties die je wil delen? Doe dit dan gerust  op ons facebookprofiel (https://www.facebook.com/PuypeNaaimachines) of stuur het naar ons via e-mail (info@puypenaaimachines.be). Wij zetten dit graag voor u online! Zo kunnen we elkaar inspireren! Want wat is er nu leuker dan samen creatief zijn?

Puype Naaimachines, wij maken uw creatieve dromen waar!